כלי אנליטיקס לעולם אפליקציות מובייל – חלק ב'
מזל טוב!! פיתחתם אפליקציה או אפליקציות משלכם, העלתם אותה לאחת מחנויות האפליקציות ואפילו יש קצת הורדות. ואז מתחילה הבעיה – מאיפה אתם יודעים מה קורה עם האפליקציות שלכם? איך רואים נתונים ומידע על הורדות האפליקציות? ומאיפה יודעים כמה שימושים היו, כמה הורדות נתקעו בדרך, כמה הורדות אפליקציה בוטלו ועוד מגוון נתונים על האפליקציה שלנו?
מזל שיש אנליטיקס לאפליקציות!
אבל באיזו תוכנה להשתמש? כמה עולה תוכנת אנליטיקס לאפליקציות? מה רואים בה וכיצד להבין את הנתונים בכלל?
לפניכם המאמר השני בסדרת "כלי אנליטיקס לעולם אפליקציות מובייל". במאמר הראשון שאם פספסתם אותו אתם יכולים להיכנס אליו כאן: כלי אנליטיקס לעולם אפליקציות מובייל – חלק א', עברתי על מספר כלי אנליטיקס מומלצים וקיימים לאפליקציות מובייל. במאמר זה אמשיך עם אותו הקו אך בנוסף גם אני יוסיף מספר כלים שיווקים על מנת ללמוד ולקבל עוד מידע על האפליקציות שלכם.
הערה לפניי שמתחילים: שימו לב כי אפליקציות אנליטיקס חינמיות מאפשרות הגעה למגוון רחב של נתונים ומידע, אך הם חינמיות ולכן אל תבואו בטענות אם הם לא כל כך מדויקות, או אם לא עונים למייל שלכם לעזרה, רוצים שירות ואחריות, פשוט תשלמו :). בנוסף בכל האופציות המפורטות מטה יהיה עליכם להשתמש ב-SDK בנוסף לשינויים והתאמות שונות שעליכם ברמת הפיתוח המותאמות לאפליקציות שלכם.
adxtracking.com – פלטפורמת אנליטיקס מושלמת לאפליקציות.
פלטפורמות נתמכות: אנדרואיד, IOS, Win
adxtracking.com, אחת הפלטפורמות המועדפות עליי. עולם שלם של מידע הכולל אנליזות פשוטות ומורכבות, אבחנה בין טראפיק אורגני לממומן, אבחנה ואבחון קמפיינים שיווקים ועוד מגוון כלים ונתונים שנותנים לכם תמונה רחבה ביותר על האפליקציות שלכם.
מה BEST: אנליזות בזמן אמת, אנליזות בין פלטפורמות שונות, אופציות פרסום וניתוח קמפיינים פרסומיים למובייל מצוינות.
מה לא BEST: המון נתונים ויכול להיות מסובך למתחילים, עלות חודשית משתנה.
keen.io – מערכת האנליטיקס המתאימה ביותר לסטארטאפים (אולי).
פלטפורמות נתמכות: אנדרואיד, IOS, Win
keen.io אולי הפלטפורמה המתאימה ביותר לסטארטאפים עם אפליקציות. הפלטפורמה גודלת איתכם ומאפשרת לכם בכל שלב שבו אתם נמצאים להגדיל את החבילה. הפלטפורמה מבוססת ענן ומאפשרת לאסוף נתונים הדרושים לכם מהאפליקציה לאחסן אותם בענן ולנתח אותם בעצמכם. מערכת חזקה ביותר הדורשת הבנה עמודה באפליקציות תכנות ועוד.
מה BEST: אנליזות בין פלטפורמות שונות, גמישה ומתאימה עצמה לצרכים שלכם.
מה לא BESTרע: יש צורך בידע בפיתוח אפליקציות, תלוי ענן, עלות חודשית משתנה.
appsflyer.com – כל מה שצריך במערכת אנליטיקס לאפליקציה שלכם.
פלטפורמות נתמכות: אנדרואיד, IOS, Win
appsflyer אחת האוהבות שלי בזמן האחרון, פשוט פתרון מושלם הנותן לך כל מה שאתה צריך לדעת על האפליקציה שלך הכול כולל הכול וגם ישראלית אז תנו בכבוד. פשוט, נוח וקל לתפעול מתאים לאפליקציות קטנות וגדולות, מאפשר לראות נתונים על כל שלבי המשתמש החל מהפרסום דרך ההתקנה, דרך הלויאליות של המשתמשים באפליקציה ועד הנטישה.
מה BEST: אנליזות בין פלטפורמות שונות, פשוטה וקלה לתפעול, מותאמת למגוון לקוחות.
מה לא BEST: לא מצאתי.
כלים נוספים לשיווק אפליקציות בחנויות ולהבנת נתונים על האפליקציות שלכם.
heatmaps.io – מפות חום למכשירי ואפליקציות IOS.
פלטפורמות נתמכות: IOS
heatmaps.io, רוצים לדעת היכן המשתמשים שלכם לוחצים באפליקציות? היכן הם מסתכלים? איך המשפך נראה ב-LIVE? רוצים לשפר ולשדרג את האפליקציה שלכם? משהו לא עובד באפליקציות ואתם לא מבינים למה? אם עניתם כן על אחת השאלות אתם חייבים את heatmaps.io. אחד הפיצ'רים המדהימים שראיתי בזמן האחרון ומומלץ לנסותו לפניי שייקנו אותם אחד הגדולים.
מה BEST: אנליזות כמעט בזמן אמת, מגוון מידע על השימוש של היוזרים באפליקציות.
מה לר BEST: מתאים רק ל-IOS, עלות חודשית.
Crazyegg – מפות חום למכשירי ואפליקציות אנדרואיד.
פלטפורמות נתמכות: אנדרואיד
crazyegg.com, רוצים לדעת היכן המשתמשים שלכם לוחצים באפליקציות? היכן הם מסתכלים? איך המשפך נראה ב-LIVE? רוצים לשפר ולשדרג את האפליקציה שלכם? משהו לא עובד באפליקציות ואתם לא מבינים למה? אם עניתם כן על אחת השאלות אתם חייבים את crazyegg.com.
מה BEST: אנליזות כמעט בזמן אמת, מגוון מידע על השימוש של היוזרים באפליקציות.
מה לא BEST: מתאים רק לאנדרואיד, עלות חודשית.
hercules.io – בדיקות A/B לאפליקציות IOS.
פלטפורמות נתמכות: IOS
hercules.io, עוד אחד מהפיצ'רים המדהימים שראיתי בזמן האחרון ומומלץ לנסותו לפניי שייקנו גם אותם אחד הגדולים. מערכת פשוטה אבל חכמה לביצוע בדיקות A/B על גביי האפליקציות שלכם. אופטימיזציה פשוטה לאפליקציות שלכם במספר נגיעות. צרו ניסויים, קבלו מידע ובצעו אופטימיזציה לאפליקציות שלכם בקליק עם הרקולס.
מה BEST: פשוט ונוח, כלי מושלם לשיפור UX, חינם בשלב ה-BETA.
מה לא BEST: מתאים רק ל-IOS, חינם רק לשלב ה-BETA יעלה כסף בעתיד.
עד כאן חברים, אלו הם כל הכלים שאני מכיר, עובד איתם וכדומה. בטוח ששכחתי או שאני לא מכיר עוד. אשמח אם תוכלו לספר לי על הכלים שאתם עובדים איתם, או על ניסיונות מוצלחים או לא מוצלחים עם הכלים שהצגתי כאן.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לשיח?אשמח לקבל את תגובתך!